Yemen Savunma Bakanı, Arap koalisyonu heyetiyle "muharebeye hazırlıklı olma" durumunu görüştü

TAKİP ET

Yemen Savunma Bakanı Muhsin ed-Dairi, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonundan üst düzey bir heyet ile...

Yemen Savunma Bakanı Muhsin ed-Dairi, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonundan üst düzey bir heyet ile ülkedeki "muharebeye hazırlıklı olma" durumunu güçlendirme konusunu ele aldı.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Savunma Bakanı Dairi, Arap koalisyonu yöneticilerinden Hamid Muhammed el-Gamidi başkanlığındaki üst düzey bir askeri heyeti geçici başkent Aden'deki makamında kabul etti.

Görüşmede, ortak öneme sahip bir dizi konunun yanı sıra silahlı kuvvetlerin muharebe hazırlığını artıracak, morali yükseltecek ve tüm olasılıklara karşı hazırlıklı olunacak şekilde işbirliğini geliştirmenin yolları ele alındı.

Görüşme sırasında Husilerin tüm cephelerde devam eden saldırıları gölgesinde çeşitli cephelerdeki askeri durumla ilgili bilgi veren Savunma Bakanı Dairi, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun ülkedeki meşru otoriteye ve Yemen halkına verdiği destekten övgüyle söz etti.

Gamidi de koalisyonun darbeyi sona erdirene, devleti yeniden kurana ve kalıcı barışı sağlayana kadar Yemen halkını ve silahlı kuvvetlerini destekleyeceğini vurguladı.

- Yemen'deki kriz

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Nisan 2022'de Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuş, ateşkes daha sonra iki defa uzatılmıştı. Taraflar arasında 6 ay süren ateşkes 2 Ekim 2022'de sona ermişti.

Arap koalisyonu Husiler Yemen