Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu:

TAKİP ET

"Teşkilatlarımız, 300'ün üzerinde yardım malzemeleri dolu tır, 212 iş makinesi ve 400'den fazla çadırı deprem bölgelerine gönderdi"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, teşkilatlarının 300'ün üzerinde yardım malzemesi dolu tır, 212 iş makinesi ve 400'den fazla çadırı deprem bölgesine gönderdiğini bildirdi.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Erbakan, Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen illerden Hatay'ı ziyaret etti.

Ziyaretine partisinin Konya il teşkilatının Hassa ilçesinde açtığı aşevi ile başlayan Erbakan, sonrasında Kırıkhan'daki çadır kentte depremzedelerle bir araya geldi.

Reyhanlı'da taziye ziyaretlerinde bulunan Erbakan ve beraberindeki heyet, daha sonra Antakya'ya geçerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Antakya'da enkaz alanlarını da gezen Erbakan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

Erbakan, şunları kaydetti:

"Hatay'da yaptığımız incelemelerde felaketin büyüklüğünü bir kez daha müşahede ettik. Millet olarak büyük bir acı yaşıyoruz. Biz de parti olarak ilk günden beri milletimizin acılarını hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz. Teşkilatlarımız 300'ün üzerinde yardım malzemeleri dolu tır, 212 iş makinesi ve 400'den fazla çadırı deprem bölgelerine gönderdi. Binlerce teşkilat üyemiz, gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına destek oldu. Biz de bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. İnşallah el birliği ile bu felaketi de atlatacağız."

- Bakan Soylu ve Koca ile görüştü

Fatih Erbakan, daha sonra beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Altınöz ve Suat Pamukçu ile Afet Koordinasyon Merkezi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Erbakan, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde de depremzedeleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan