Yenilenen AŞTİ'nin çatısındaki atık tahtalar köpekler için yuvaya dönüştürüldü

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) yenilenen Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin (AŞTİ) çatısındaki atık...

Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) yenilenen Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin (AŞTİ) çatısındaki atık tahtalarla köpek kulübeleri yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Ankara Kent Konseyi ve Türk Eğitim Derneği (TED) Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölüm öğrencileri, AŞTİ'nin çatısındaki atık tahtaları köpekler için yuvaya dönüştürdü.

Geri dönüşüm atölyelerinde yapılan köpek kulübeleri, Ankara Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu aracılığıyla sokak hayvanları için kurulan dernek ve vakıf ile hayvanseverlere ulaştırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görevli yüksek peyzaj mimarı Gül Akkaya, belediyenin çocuk oyun parklarındaki eski eşyalarla sokak hayvanları için kulübe yaptığını ve bu sefer TED Üniversitesi'nin öğrencileriyle sokak hayvanları için iş birliği yaptıklarını bildirdi.

Ankara Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ da TED Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencilerinin 7-8 kulübe projesi tasarladığını belirterek, "Daha sonra biz en hayata geçirilebilir projeyi seçerek, taleplerini ve projelerini hayata geçirdik. İnsanlar gibi tıpkı hayvanlarımızın da barınma ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AŞTİ atık tahtalar Köpek Kulübesi