Yenimahalle Belediyesinin geleneksel tiyatro festivali başladı

TAKİP ET

Yenimahalle Belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen tiyatro festivali, "Zorla Güzellik Olmaz" oyunu ile...

Yenimahalle Belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen tiyatro festivali, "Zorla Güzellik Olmaz" oyunu ile başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Zorla Güzellik Olmaz" oyunu ile başlayan tiyatro festivali, 3 ay boyunca devam edecek.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Tiyatro Salonu'nda sahnelenen, Erkan Ersezer tarafından yazılan ve Celal Tak tarafından yönetilen "Zorla Güzellik Olmaz" oyununu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Yıldırım Kaya, eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda başkentli izledi.

Yaşar, burada yaptığı konuşmada, mart ayı sonuna kadar Türkiye'nin en iyi tiyatro topluluklarının Yenimahalle'de sahne alacağını söyledi.

Fethi Yaşar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk sanata nasıl bakıyorsa biz de aynı gözle sanata bakıyoruz. Sanata ve sanatçıya olan desteğimiz aralıksız sürecek. Sanatta kin, nefret yoktur, huzur, hoşgörü ve sevgi vardır. Geleneksel hale getirdiğimiz tiyatro festivalimiz birbirinden değerli sanatçıların sahnelediği oyunlar ile devam edecek." ifadelerini kullandı.

- Festival takvimi

Festivalde sahnelenecek oyunlar ve tarihleri şöyle:

"10 Ocak-Memleketimden İnsan Manzaraları, 17 Ocak-Afara-Bir Arabesk Müzikali, 24-25 Ocak-Külkedisi Müzikali, 26 Ocak-Türbülans, 6 Şubat-Sisler Bulvarında, 8 Şubat-Tarla Kuşuydu Juliet, 14 Şubat-Aşkın Muzip Oyunları, 23 Şubat-Anne, 1 Mart-Etekler ve Pantolonlar, 7 Mart-Ben Türkan Saylan, 9 Mart-İkinci Bahar, 14 Mart - Her Şey Bedava, 21 Mart-Nevruz/Aşık Veysel'in Ölüm Yıldönümü, 27 Mart-Bir Baba Hamlet."

tiyatro Yenimahalle Belediyesi