Yeşil Sol Parti'li Gergerlioğlu, iktidarın ekonomi politikasının bütün dengeleri bozduğunu savundu

TAKİP ET

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iktidarın ekonomi politikası nedeniyle bütün dengelerin...

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iktidarın ekonomi politikası nedeniyle bütün dengelerin bozulduğunu, bu dengesizliğin ev kiralarına da yansıdığını ileri sürdü.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığının, çalışma izni iptal edilen özel öğretim kurumları öğretmenlerine ilişkin bir düzenleme yaptığını belirterek, bu kapsamdaki öğretmenlerin valiliklere başvurabileceklerini söyledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 6-7 Eylül olaylarına değinerek, "6-7 Eylül 1955'te yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anma ve yas günü" ilan edilmesini öngören bir kanun teklifi hazırladıklarını bildirdi.

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Gergerlioğlu, bu politikalar nedeniyle bütün dengelerin bozulduğunu iddia etti. Gergerlioğlu, kiracılarla ev sahipleri arasında, asgari ücretten daha fazla talep edilen kiralar nedeniyle tartışmalar yaşandığını, bunun da ekonomideki dengesizlikten kaynaklandığını savundu.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu