Yeşil Sol Parti'li Saki: "Kamu kurumlarının dini dernek ve vakıflarla işbirliği protokollerine son verilmeli"

TAKİP ET

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, kamu kurumlarının dini dernek ve vakıflarla tüm işbirliği...

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, kamu kurumlarının dini dernek ve vakıflarla tüm işbirliği protokollerine son verilmesi gerektiğini öne sürdü.

Saki, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "vakıflara, derneklere, cemaatlere ve tarikatlara eğitim alanında yer açılırken, devletin kendi eliyle, eşit, özgür eğitim verilmesi gereken yerleri azalttığını" iddia etti.

"Milli eğitimdeki yetersizliğin iktidar eliyle gerçekleştirilen bilinçli bir politik tercih olduğunu" savunan Saki, "İsteniyor ki eğitim tarikat ve cemaatlerin insafına kalsın." dedi.

"Tarikat ve cemaat adı altındaki yapılanmaların yurtlarında istismarlar yaşandığını" öne süren Saki, "tarikat ve cemaat" adı altındaki bu yapılanmaların denetim altına alınmasının acil zorunluluk olduğunu ifade etti.

Saki, "Diğer yandan özgürlükçü laiklik anlayışının gereği olarak devlet her dine, her inanışa ve inanmayanlara eşit kamu hizmeti sunmakla yükümlüdür. Bu doğrultuda Sünni İslam esaslarına göre örgütlenmiş dini kamu hizmetine derhal son verilmelidir. Çoktandır tarikat ve cemaatlerin şemsiyesi haline dönüşmüş Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalı. Kamu kurumlarının dini dernek ve vakıflarla tüm işbirliği protokollerine derhal son verilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki