Yücel: Kazancılar Çarşısında esnaf perişan, belediye mahcup

TAKİP ET

İYİ Partili Kazım Yücel, daha iki gün önce açılışı yapılan Kazancılar Çarşısının çatısının su akıtmasına tepki gösterdi. "Yarım saatlik yağış sonrası Kazancılar Çarşısı esnafı perişan oldu" diyen Yücel, çarşıyı da şelaleye benzetti. Yücel, "Eğer burayı teslim alan arkadaşlarımız yeterli görmediği konularda uyarılarda bulunmuş olsalardı, burası teslim alınmamış, açılışı yapılmamış ve bugünde böyle şelale görüntüsü içinde kalmış bir çarşı olmayacaktı" şeklinde konuştu.

Kayseri'de etkili olan sağanak yağış alt yapı ve tadilat sorunlarını ortaya çıkardı.

Kayseri'nin merkezinde bulunan Kazancılar Çarşısının şelaleye dönmesine ise Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel tepki gösterdi.

Çarşı girişinde bir açıklama yapan Yücel, restorasyon çalışması sonrası çarşıda yapılan çalışmaların apar topar kabul edildiğini ve açılış için tören düzenlendiğini belirtti.

Yücel, "Kayseri Kazancılar Çarşısının tam önündeyiz. İki gün önce açılışı yapılan ve restorasyonu yapılan çarşının çalışmaları sınıfta kaldı. Yarım saatlik yağış sonrası Kazancılar Çarşısı esnafı perişan oldu. Üst kattan gelen bütün yağmur suları, aralardan, bacalardan ve boruların yan taraflarından Kazancılar Çarşısının içerisine şelale gibi aktı.

Açılışı yapmak Adalet ve Kalkınma Partisine, sorunları hatırlatmak ise yine bize kaldı.

Eğer burayı teslim alan arkadaşlarımız yeterli görmediği konularda uyarılarda bulunmuş olsalardı, burası teslim alınmamış, açılışı yapılmamış ve bugünde böyle şelale görüntüsü içinde kalmış bir çarşı olmayacaktı.

İki gün içinde açılışı yapılan yerin şuandaki görüntülerini görüyorsunuz.

Esnaf perişan, tahmin ediyorum belediye mahçup. Ama bunları yapanlardan kanuni olarak hesaplarının sorulması gerekiyor.

Kayseri halkının vergileri ile yapılan burası gerçekten Kayseri'nin gruru. Tam yaz dönemi ve misafirlerimizin ağırlandığı bir dönemde böylesine bir tablo ile karşılaşmak bizleri üzdü.

Biz buradan fırsatçılık yapmak istemiyoruz ama yaptığınız iş bu ise bunları da size hatırlatmak istiyoruz.

Mutlaka yaptığınız ihalelerde, mutlaka işi alan taşerondan işleri teslim alırken, buraları teslim alanların içlerine yapılan işler sinmedi. Bakın iki gün içerisinde onay verilen yerin durumu bu," ifadelerini kullandı.

Kayseri Radar vatandaş kamerasına yansıyan görüntüler;

 

Kayseri Kazancılar Çarşısı Kazım Yücel Melikgazi Belediyesi Kayseri Radar