Yunanistan açıklarında meydana gelen göçmen teknesi faciası Selanik'te protesto edildi

TAKİP ET

Yunanistan'ın Selanik Limanı'nda, Mora Yarımadası açıklarında meydana gelen ve şu ana kadar 78 kişinin...

Yunanistan'ın Selanik Limanı'nda, Mora Yarımadası açıklarında meydana gelen ve şu ana kadar 78 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçmen teknesi faciası protesto edildi.

Aktivist gruplar, limana yolcu gemisinin yanaştığı sırada, "Turistler, Avrupa'nın en büyük mülteci mezarlığında seyahatinizin keyfini çıkarın. 600'ün üzerinde ölü. Geri itmeler ve Yunan Sahil Güvenlik öldürüyor." yazılı büyük bir pankart açtı.

Göstericiler, salı günü de Selanik'te gösteri düzenleyeceklerini duyurdu.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da da geçen günlerde göçmen teknesi faciası nedeniyle düzenlenen gösteride polis ile göstericiler arasında arbede yaşanmıştı.

"Sınırları açın" ve "Sisteminiz öldürüyor" yazılı dövizlerin taşındığı gösteride, olaydan Avrupa Birliği'nin (AB) göç politikaları sorumlu tutulmuştu.

Göstericilerden ayrılan yüzleri maskeli bir grup, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırmış, polis ise göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak karşılık vermişti.

Olaylarda bir kişi gözaltına alınmıştı.

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki Navarin'den 47 deniz mili uzaklıkta 14 Haziran'da, uluslararası sularda düzensiz göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuştu.

Olayda 78 kişi yaşamını yitirmiş, 104 kişi kurtarılarak Kalamata Limanı'na getirilmişti.

Yunan Sahil Güvenliği, kurtarılan düzensiz göçmenlerin 47'sinin Suriye, 43'ünün Mısır, 12'sinin Pakistan, 2'sinin de Filistin vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

gösteri Selanik selanik limanı YUNANISTAN