Yunanistan ana muhalefet partisi liderinin partiden ihraç ettiği üyeler karara tepkili

TAKİP ET

Yunanistan'da ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) yeni lideri Stefanos Kaselakis'in dün gece...

Yunanistan'da ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) yeni lideri Stefanos Kaselakis'in dün gece yarısı partiden ihraç ettiği üyeler, karara tepki gösterdi.

Kaselakis, sosyal medyada yaptığı açıklamada, partiden ihraç edilmelerini istediği Panos Skurletis, Dimitris Viças ve Nikos Filis'in son beş yılı aşkın süredir televizyon kanallarına verdikleri demeçlerde SYRIZA'ya muhalefet ettiğini savundu.

Partinin en eski üyelerinden olan ve SYRIZA iktidarında farklı bakanlık görevlerinde de bulunan Viças, Skurletis ve Filis'in partiden ihracını yorumlayan Kaselakis, partililere hitaben "Hepiniz benimle ve diğer tüm üyelerle eşitsiniz. Biraz daha sabır. Elitizm gidiyor ve gücü elinize alacaksınız." ifadelerini kullandı.

ANT1 televizyon kanalına konuşan Skurletis, partiden ihraç edildiğini televizyondan öğrendiğini kaydetti.

Skurletis, tüm bu gelişmelerden sonra SYRIZA'nın halkın gözündeki değerinin düşeceğinden ve gülünç hale geleceğinden endişe ettiğini belirtti.

Open TV'ye konuşan Filis, partiden ihracın gerçekleşebilmesi için Kaselakis'e ait bu kararın parti organları tarafından onaylanması gerektiğine dikkati çekti.

Filis, partinin kurucu üyelerinden olduğunu hatırlatarak, son gelişmelerin partiyi gülünç duruma düşürdüğünü ve parçalanmaya ittiğini ifade etti.

Kaselakis'in partide sadece bir aylık geçmişi olduğunu söyleyen Filis, "Sanki çok uluslu bir şirketin CEO'su da bizi işten kovuyor gibi davranıyor." diye konuştu.

ANT1 televizyon kanalına konuşan Viças da SYRIZA'nın kurucu üyelerinden olduğuna işaret ederek bir kişinin, parti disiplin kurulu üyesi olması için partiye en az 5 yıl üye olması gerekirken, parti başkanı olmak için böyle bir şart aranmadığını vurguladı.


Dimitris Viças Nikos Filis Panos Skurletis Stefanos Kaselakis SYRIZA YUNANİSTAN