Yunanistan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması

TAKİP ET

ATİNA Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak...

ATİNA Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in ev sahipliğinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da kutlandı.

Büyükelçilik rezidansında düzenlenen kutlamaya, Yunanistan'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragoyannis, diplomatik misyon temsilcileri, basın mensupları akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, İstiklal Marşı ve Yunanistan milli marşının okunmasıyla başladı.

Davetlilere hitap eden ev sahibi Özügergin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajını okudu.

Özügergin, 29 Ekim'in sadece Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü değil, aynı zamanda Türk ulusunun geçirdiği değişimin de yıl dönümü olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetle birlikte ülkedeki yönetim şeklinden, kullanılan alfabeye kadar birçok alanda değişim yaşandığına dikkati çeken Özügergin, "Tohumları yaklaşık bir asır önce ekilen ilerleme kapasitesi, isteği ve şevki bugün bize bölgesel ve bazen de küresel fark yaratmamızı sağlamaktadır." dedi.

Özügergin, tüm sorunlara rağmen Türkiye ve Yunanistan'ın salgın döneminde gösterdiği yardımlaşmayı ve acil durumlarda her iki ülkenin de birbirine yardım eli uzatma tekliflerini hatırlatarak, "Keşke komşu olduğumuzu hatırlamak için yangın, deprem ve diğer afetlere ihtiyacımız olmasaydı." dedi.

Etkinlikte, davetlilere geleneksel Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi.

29 Ekim ATİNA Atina Büyükelçisi Burak Özügergin cumhuriyet bayramı YUNANİSTAN