Yunanistan'da Roman genci vurarak ölümüne yol açan polisin serbest bırakılmasına tepki

TAKİP ET

Yunanistan'ın Selanik kentinde, polis tarafından başından vurularak öldürülen 16 yaşındaki Roman gencin ailesi ve...

Yunanistan'ın Selanik kentinde, polis tarafından başından vurularak öldürülen 16 yaşındaki Roman gencin ailesi ve yakınları, polisin serbest kalmasına tepki gösterdi.

Ulusal basında yer alan habere göre, öldürülen Roman gencin ailesi ve yakınları, polisin serbest kalması kararına tepki göstererek, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Orta ve Batı Makedonya Roman Federasyonu Başkanı Panagiotis Sampanis, kararı protesto etmek için önümüzdeki günlerde Selanik'te büyük bir gösteri düzenleyeceklerini söyledi.

Sampanis, "Bugün adalet yerini bulmadı. Sadece yurt dışına çıkma yasağı verildi. Eğer bunu yapan biz olsaydık çoktan hapishaneye atılmıştık." ifadelerini kullandı.

Selanik'te "dur" ihtarına uymayarak aracıyla kaçan sürücü, polisin ateş açması sonucu ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü hastanede 13 Aralık"ta yaşamını yitirmişti.

Yunan Polis Teşkilatından (ELAS) yapılan açıklamada, polisin genci, satın aldığı benzinin parasını ödemeden ayrıldığı benzinlik çalışanının şikayeti üzerine takibe aldığı belirtilmişti. Açıklamada, takipten kurtulmak için tehlikeli şekilde araç kullandığı ve uyarıları dikkate almadığı belirtilen genci, polisin iki el ateş açarak durdurmaya çalıştığı kaydedilmişti.


polis Selanik YUNANİSTAN