Yunus Emre Enstitüsünün Tanışkan Projesi, KKTC'de gençler ve çocuklarla buluştu

TAKİP ET

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) yapay zeka ve Nitelikli Fikri Tapu (NFT) gibi çağdaş yöntemler kullanılarak, sanat...

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) yapay zeka ve Nitelikli Fikri Tapu (NFT) gibi çağdaş yöntemler kullanılarak, sanat eserleri üretebilmesi amacıyla hayata geçirilen "Tanışkan Projesi", Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gençler ve çocuklarla buluştu.

Lefkoşa YEE tarafından bir otelde düzenlenen etkinlikte, önce gençler ardından da çocuklar gruplar halinde Tanışkan Projesi kapsamında atölye çalışması gerçekleştirdi.

Dünyanın farklı coğrafyalarında Türkçe dijital içeriklerin üretilmesine katkı sağlaması öngörülen proje, aynı zamanda gençler ve çocukların geçmiş ile gelecek arasındaki bağlarını güçlendirmeyi ve katılımcıların tanışarak birbirleri ile daha çok iletişim kurmalarını hedefliyor.

KKTC genelinde 100 genç ve çocuğun faydalanacağı Tanışkan Projesi atölye çalışmaları, yarın yapılacak 2. gün oturumları ile son bulacak.

Lefkoşa YEE Koordinatörü Abdullah Aktaş gazetecilere yaptığı açıklamada, KKTC'de gençler ve çocukları yapay zeka ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Aktaş, proje kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları ile yetişkin ve çocukların 2030'ların teknolojisini deneyimlediklerini, bu yönüyle projenin gelecek nesiller için önem taşıdığını kaydetti.

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Tanışkan Projesi