Zorlu Enerji "Bilim Temelli Hedefler Girişimi"ne katılan ilk enerji şirketi oldu

TAKİP ET

ANKARA Zorlu Enerji, sektöründe iklim krizinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası "Bilim...

ANKARA Zorlu Enerji, sektöründe iklim krizinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası "Bilim Temelli Hedefler Girişimi"ni (Science Based Targets İnitiative) imzalayan ilk enerji şirket oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zorlu Enerji, sera gazı emisyon artışını 1,5 dereceyle sınırlamaya yönelik taahhütte bulunarak imzaladığı "Bilim Temelli Hedefler Girişimi"ne dahil olarak sektöründe öncü oldu.

Ayrıca, temel sürdürülebilirlik stratejisini "Entegre Risk Yönetimi", "Kurumsal Yönetişim" ve "Davranış, Etik, Uyum ve Şeffaflık" temelleri üzerine kurgulayan şirket, sera gazı emisyon seviyelerini azaltma taahhüdünde bulunan ilk enerji şirketi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, sürdürülebilirliğe büyük önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İklim krizi ile mücadele, karbon emisyonlarının azaltılması, kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılması, enerji verimliliği ve enerji arz güvenliği gibi konuları ele alıyor, yenilenebilir kaynaklara dayalı bir enerji ekosistemi yaratmak için çalışıyoruz. Elektrik üretimini fosil kaynaklardan ayrıştırarak temiz ve güvenilir enerji tedariki sağlıyor ve mevcut iş kolumuzun yenileyici biçimde dönüşümünü destekliyoruz. 2030'a kadar tüm güç üretimini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı ve operasyonlarımızdan kaynaklanan emisyonları net sıfır seviyesine çekmeyi taahhüt ediyor, sadece kendi operasyonlarımızı değil, müşterilerimizin de karbonsuz büyümelerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz."








Bilim Temelli Hedefler Girişimi' Zorlu Enerji Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak