Zorunlu trafik sigortası ve DASK prim ödemeleri taksit sayısı üçten beşe çıkarıldı.

TAKİP ET

Türkiye Sigorta Birliği, konuyla ilgili açıklamasında: DASKve Zorunlu Trafik sigortalarında prim ödemeleri peşin veya kredi kartına 5 taksit.

Zorunlu trafik sigortası ve DASK prim ödemelerinde taksit sayısı beşe çıkarıldı.

Türkiye Sigorta Birliği, konuyla ilgili açıklamasında:Genel uygulamada DASKve Zorunlu Trafik sigortalarında prim ödemeleri peşin veya kredi kartına genellikle 3 taksit şeklinde tahsil edilmektedir. Üye şirketlerin Nisan ayından itibaren düzenlenecek Zorunlu Trafik Sigortası ve DASK poliçe primlerini kredi kartına 5 taksit olacak şekilde tahsili tavsiye edilmektedir.

Bankaların/kredikuruluşlarının kredilerini yeniden yapılandırması/geri ödemelerin ertelenmesine yönelik aldıkları tedbirlerle uyumlu olarak; hayat sigorta şirketlerinin,bireysel kredilerle bağlantılı olarak akdedilmiş olan hayat sigortaları kapsamındaki riskler için, kredi süresinin uzadığı poliçelerde erteleme süresi boyunca teminat vermeye devam etmeleri tavsiye edilmektedir.

Sigortalıların Nisanayı ve devam eden sigorta prim tahsilatlarının ek maliyet alınmadan bir ayertelenmesi tavsiye edilmektedir.

Sağlık sektöründe hizmetveren sağlık çalışanlarına destek olabilmek gayesi ile sigorta ürünlerinde primindiriminde bulunulması tavsiye edilmektedir.

 

Bu tavsiyelerçerçevesinde sigortacılık sektörü, ilgili tüm paydaşlar ve kamu otoritesi ileişbirliği içinde,   birlik,  beraberlik ve dayanışma ruhuyla,sigortalıların hak mahrumiyetlerine yol açmadan, iş sürekliliğini koruyarakfaaliyetlerine devam edecektir.

 

araç sigortası trafik sigortası dask prim son dakika trafik sigortası taksit sayısı