
Antalya Haberleri — Türkiye'nin 9-20 Kasım tarihlerinde ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı (COP31) kapsamında sürdürülebilirlik ve sanatı bir araya getiren "ARTIK" sergisi, Antalya'da sanatseverlerle buluşuyor.
Gloria Hotels & Resorts ev sahipliğinde, Akfen Holding işbirliğiyle ve Loft Art'ın katkılarıyla Gloria Serenity Resort'ta hayata geçirilen sergi, 29 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. Çalışma sıfır atık, döngüsel ekonomi ve doğanın korunması gibi temaları sanatın yaratıcı diliyle ele alıyor.
Sergiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Özdemir Şankaya, turizm sektöründe sürdürülebilirliğin geniş bir sorumluluk alanı olduğuna dikkati çekerek, "Geleceğe bırakacağımız en kıymetli mirasın çevreye duyarlı bir toplumsal bilinç olduğuna inanıyoruz. Kültürel birikimi korumak ve ileri dönüşümü desteklemek de bu anlayışımızın önemli bir parçası. COP31 sürecinde Antalya'da bu sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kullanım ömrünü tamamlamış malzemelerin sanatla yeniden anlam kazanması, döngüsel ekonominin yaratıcı yönünü ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.
"Doğada bıraktığımız izlere dikkat çekmek istedik"
Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp ise serginin adının taşıdığı çift anlama işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bir yandan doğanın tahribatına ve bilinçsiz tüketime 'Artık yeter!' demek istiyoruz, diğer yandan da geriye kalan atıklara, yani bugün doğada bıraktığımız izlere dikkat çekiyoruz. Sanatçılarımız hayvan figürlerini metal, lastik ve kablo gibi atık malzemelerden oluştururken, diğerleri doğanın farklı unsurlarını yorumladı. Böylece hepimizin bildiği doğayı, gelecekte karşılaşmak istemeyeceğimiz bir haliyle gözler önüne sermeyi amaçladık."
Çanakkale, Eskişehir ve İzmir'den 6 sanatçıyı bir araya getiren sergide, Ali Abayoğlu, Mustafa Tuğrul, Mücahit Diyar Arız, Niyazi Kerem Bengi, Selçuk Yılmaz ve Tuğçe Aytürk'ün atık metal, cam, kablo ve lastik gibi malzemelerin ileri dönüşümüyle ürettiği heykeller ve enstalasyonlar sergileniyor.
COP31'in düzenleneceği 9-20 Kasım tarihlerinde otel misafirleri ve davetlilere açık olacak sergi, 21-29 Kasım'da ise otel yönetiminden önceden onay alınarak ziyaret edilebilecek.




