Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, Ankara’da Birlik Sohbetleri programına katıldı

Ankara Haber — Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara’da Birlik Derneği (ABİDE) tarafından düzenlenen "Ankara’da Birlik Sohbetleri" programında, ilçede gerçekleştirilen hizmetleri, devam eden yatırımları ve hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.

Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, Ankara’da Birlik Sohbetleri programına katıldı
Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, Ankara’da Birlik Sohbetleri programına katıldı

Ankara Haberleri — Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara'da Birlik Derneği (ABİDE) tarafından düzenlenen "Ankara'da Birlik Sohbetleri" programında, ilçede gerçekleştirilen hizmetleri, devam eden yatırımları ve hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.

Altındağ ilçesindeki Hamamönü Tarihi Kabakçı Konağı'nda düzenlenen "Ankara'da Birlik Sohbetleri" programına katılan Demirbaş, Çubuk'un ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Festivalimiz ilçe ekonomisine 1 milyar liranın üzerinde katkı sağladı"

Çubuk'un tanıtımında Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali'nin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Demirbaş, "Düzenlediğimiz her festival bir öncekinden daha başarılı oluyor. Bu yıl festivalimizi yaklaşık 1 milyon 500 bin kişi ziyaret etti. İlçe ekonomimize 1 milyar liranın üzerinde katkı sağlandı. Çubuk'umuzu tanıtmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz." dedi.

"Çubuk, tarım ve hayvancılığın yanında sanayi ve teknolojiyle de gelişiyor"

İlçe ekonomisinin uzun yıllar tarım ve hayvancılığa dayandığını, son dönemde sanayi, eğitim ve teknoloji alanlarında da önemli adımlar atıldığını anlatan Demirbaş, teknokent yatırımlarına da dikkati çekti.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin teknokent çalışmalarının sürdüğünü belirten Demirbaş, belediyenin de Teknokent AŞ'ye ortak olduğunu ifade etti.

Demirbaş, ilçede yaklaşık 200 dönümlük alanda teknoloji bölgesi oluşturulmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğünü, gerekli bakanlık izinlerinin alındığını ve inşaat çalışmalarına başlanmasının planlandığını kaydetti.

"Kan plazma tesisi ülkemiz için stratejik bir yatırım"

Çubuk'ta hayata geçirilen Türk Kızılay Kan Plazma Tesisi'ne de değinen Demirbaş, yatırımın Türkiye'nin sağlık alanındaki önemli projelerinden biri olduğunu söyledi.

Demirbaş, "Dünyada 12 örneği bulunan, Türkiye'de ise ilk olacak kan plazma tesisinin temeli, 11 Haziran'da Cumhurbaşkanımızın video konferans yöntemiyle katıldığı törenle atıldı. Yaklaşık 200 dönümlük alanda, 500 milyon avro yatırım bedeliyle hayata geçirilen bu tesis ilçemiz ve ülkemiz için büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Belediyecilik anlayışlarının merkezinde insanın bulunduğunu vurgulayan Demirbaş, "Gönül belediyeciliği bizim için çok değerli. İnsanları kucaklamak, gönüllere dokunmak önemli. Önceliğimiz ilçemizin kalkınması, vatandaşlarımızın huzur ve refah içerisinde yaşaması, yeni yatırımlarla buluşması ve Çubuk'umuzun her alanda gelişmesidir." diye konuştu.

ABİDE Genel Başkanı Bayram Mutlu da Belediye Başkanı Demirbaş'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek katılımından dolayı teşekkür etti.

Program, katılımcıların ilçeye ilişkin görüş ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

  • Muhabir: HÜSEYİN YİĞİNER
  • Yayınlayan: YILDIZ NEVİN KASIM
  • Düzenleyen: YILDIZ NEVİN KASIM