Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu, 15. Bölgeler Ötesi Deniz Gücü Sempozyumu’na katıldı (GÜNCELLEME)

Dünya Haber — Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun, 15. Bölgeler Ötesi Deniz Gücü Sempozyumu’na (Trans-Regional Seapower Symposium-TRSS) katıldığı bildirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu, 15. Bölgeler Ötesi Deniz Gücü Sempozyumu’na katıldı (GÜNCELLEME)
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu, 15. Bölgeler Ötesi Deniz Gücü Sempozyumu’na katıldı (GÜNCELLEME) [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

Dünya Haberleri — Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun, 15. Bölgeler Ötesi Deniz Gücü Sempozyumu'na (Trans-Regional Seapower Symposium-TRSS) katıldığı bildirildi.

İtalya Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde Venedik kentinde bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan TRSS, bu yıl "Bölgesel Sulardan Küresel Nüfuza: Dünyanın Ara Denizlerinde Etki Üretmek" ana temasıyla gerçekleştiriliyor.

Edinilen bilgiye göre, 53'ü Deniz Kuvvetleri Komutanı olmak üzere 76 ülkeden temsilciler ile ilgili NATO Karargahlarının ve Avrupa Birliği (AB) harekatlarının komutanlarının da yer aldığı sempozyuma, Türkiye'yi temsilen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu katılıyor.

Sempozyumda, küresel ve bölgesel dinamiklerin ilişkisi, bölgesel ittifakların güvenlikteki rolü, deniz kuvvetlerinin küresel deniz güvenliğine katkısı, Arktik bölgesindeki rekabet, geleceğin deniz kuvvetlerinin kabiliyetleri, geleceğin deniz ortamı, denizcilikte yapay zeka ve yenilikçilik ile liderlik konuları ele alındı.

Sempozyum kapsamında Oramiral Tatlıoğlu, 27 ülkenin deniz kuvvetleri komutanlarıyla bölgesel sorunlar ve işbirliği alanlarında ikili görüşmeler yaptı.

  • Muhabir: BARIŞ SEÇKİN
  • Yayınlayan: DOĞAN SARITAŞ
  • Düzenleyen: BÜŞRA SELVİ