• Kayseri Haberleri
  • Can Radyo Dinle
  • Künye
  • İletişim
  • Yayın İlkelerimiz
Anasayfa
  • Canlı para
  • Gündem
  • Kayseri
  • Ekonomi
  • Politika
  • Spor
  • Yerel Haberler
  • Son Depremler
  • Sağlık Dünya Kültür-Sanat Eğitim Bilim ve Teknoloji Nöbetçi Eczaneler
  • Ara
SON DAKİKA:
14:27
Son Dakika Gelişmesi! İran basını: İran ile ABD arasında görüşme İsviçre'de başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. Yerel Haberler
  3. Grand Kartal Otel yangını davası, müşteki ve tanık beyanlarıyla devam ediyor
Yerel Haberler
Yayınlanma: 14 Temmuz 2025 - 12:30

Grand Kartal Otel yangını davası, müşteki ve tanık beyanlarıyla devam ediyor

Bolu - Otelde mini bar bölümü çalışanı tanık Tuni Urhan: - Personel arasında 'Zeki Bey (Yılmaz) belli personeli arayarak kimseye haber vermeyin, kendi aramızda halledelim.' diye söylediği konuşuluyordu. Ayak üstü konuşuluyordu, o sırada duydum. 'Zeki Bey birkaç personeli garaja yönlendirmiş, onlar da araçları çekiyormuş.' diyorlardı - Yangında kızı, damadı ve 2 torununu kaybeden Gülşen Boncuk: - Mezarlarını evimin balkonundan görülen yerden istedim. Her gün camdan bakıyorum. Toprağa, çiçeklere her gün sarılıyorum. Onlarla böyle konuşuyorum. Başka hayatımız kalmadı

Yerel Haberler
14 Temmuz 2025 - 12:30
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Grand Kartal Otel yangını davası, müşteki ve tanık beyanlarıyla devam ediyor
Bolu Haberleri - Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangınına ilişkin, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19'u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın duruşması sekizinci gününde sürüyor.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi'nin Spor salonunda özel olarak oluşturulan alanda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, yangında yaralananlar ile hayatını kaybedenlerin aileleri, sanık yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Salonun içi ve çevresinde kolluk kuvvetlerince geniş güvenlik önlemi alındı, yerleşke etrafındaki cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınan duruşmada müşteki ve tanıkların beyanları dinleniyor.

- Hayat kaynaklarımızı öldürdünüz

Yangında kızı Yasemin Boncuk (41), damadı Erhan (48), torunları Demir (8) ve Defne (11) Tüzgiray'ı kaybeden müşteki Gülşen Boncuk, yangından sonra kendi hayatlarının da yok olduğunu söyledi.

Sanıkların gözlerinin içine bakmasını isteyen Boncuk, sanıklar yangından kurtulurken, oteldekilerin kapısını çalmayarak onları yanmaya bıraktığını ifade etti.

Boncuk, çocukları ve torunlarının o gün Bursa'ya gelmek için hazırlık yaptığını anlatarak, Mezarlarını evimin balkonundan görülen yerden istedim. Her gün camdan bakıyorum. Toprağa, çiçeklere her gün sarılıyorum. Onlarla böyle konuşuyorum. Başka hayatımız kalmadı. Siz ölmeyin, inleyin. Ölüm temizliktir. Artık çocuklarımızı hiç göremeyeceğiz, kuzucuklarımızı göremeyeceğiz. Benim hayat kaynaklarımı aldınız. Allah'ım cennette buluşalım inşallah. Tek hayat kaynağım kızımdı, onu da siz aldınız. Bakın gözüme, bizim hayat kaynaklarımızı öldürdünüz. dedi.

- Zeki Bey, birkaç personeli garaja yönlendirmiş, onlar da araçları çekiyormuş.' diyorlardı

Otelde 2 ay mini bar bölümünde çalışan tanık Tuni Urhan da arkadaşlarının uyandırması üzerine kayak odasının olduğu kattan dışarı çıktıklarını, dışarıdan baktıklarında yangının büyüklüğünü gördüğünü belirtti.

Daha sonra otelin ön tarafına geçtiklerine değinen Urhan, Personel arasında 'Zeki Bey (Yılmaz) belli personelleri arayarak kimseye haber vermeyin, kendi aramızda halledelim.' diye söylediği konuşuluyordu. Ayak üstü konuşuluyordu, o sırada duydum. 'Zeki Bey birkaç personeli garaja yönlendirmiş, onlar da araçları çekiyormuş.' diyorlardı. ifadelerini kullandı.

Fotoğraf listesi gösterilen personelden Hasip İke, Semra İke, Nisa İke ve Fatma Koca'nın kendi aralarında konuştuğunu duyduğunu belirten Urhan, odalarda sigara içildiği için yangın dedektörlerinin kapatıldığını duyduğunu da sözlerine ekledi.

Zeki Yılmaz'ın avukatının Bugüne kadar hiçbir tanık Zeki Bey'in bu şekilde bir talimat verdiğini söylemedi, siz nereden bunu biliyorsunuz? sorusu üzerine Tuni Urhan'a Onu diğer tanıklara sorun, ben duyduğumu söyledim. karşılığını verdi.

Bu sırada müştekiler, ifadesinden dolayı Urhan'ı alkışladı.

- Yaklaşık 20 kişinin kurtarılmasına yardımcı olduk

Otelde kayak odasında çalışan tanık Şenol Güven de olay günü 3. katta depoların bulunduğu katta kaldığını, oda arkadaşının kendisini uyandırdığını anlattı.

Giyinip kayak odasından dışarı çıktığını, odanın kapısının da açık olduğunu dile getiren Güven, bu sırada asansörden bir kadın ile bir çocuğun çıkış yaptığını gördüğünü kaydetti.

Dışarı baktığında 4. katta restoranın yandığını ve alevlerin dış cepheyi sardığını gördüğünü söyleyen Güven, Sundurmaya merdiven dayalı olduğunu gördüm, burada Ceyda Hacıbekiroğlu’nu yanında yardımcısıyla gördüm. Sundurmaya çıkarak insanların aşağıya inmesine yardımcı oldum. Emir Aras’ı orada gördüm, kayarak aşağı indiler. Yaklaşık 20 kişinin kurtarılmasına yardımcı olduk. Sonra jandarma bizi çıkardı. Araçları sabah aydınlanmasına yakın garajdan çıkardık. şeklinde konuştu.

Çamaşırhanede sezonluk çalışan tanık Tahsin Öztürk ise arkadaşlarının sesiyle uyandığını ve otelde yangın olduğunu öğrendiğini, havlu alarak üst katlara yardım etmek için çıkmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını anlattı.

Bunun üzerine otel dışına çıktıklarını, merdiven temin edip, camların altına yatak götürerek vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, bu sırada sanıklardan Halit Ergül'ün kızlarını, misafirleri diğer otellere yönlendirirken gördüğünü söyledi.

Tanık Şenol Bakır, White Fox isimli işletmede aralık ayında aşçı olarak işe başladığını, deneme yemekleri yaptıklarını ifade etti.

Duruşma, müşteki avukatlarının beyanlarıyla sürüyor.

# Bolu# dava# Duruşma# Grand Kartal Otel yangını# yargılama
EDİTÖR
Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı haberleri, son dakika gelişmeleri. Bu haber Anadolu Ajansı tarafından servis edilmiştir. Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm...
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Burdur'da üniversite sınavına giderken aracı arızalanan adayı sınava polis ekibi yetiştirdi
Burdur'da üniversite sınavına giderken aracı arızalanan adayı sınava polis ekibi yetiştirdi
Hava sıcaklıkları yurt genelinde artacak
Hava sıcaklıkları yurt genelinde artacak
Konya'da şarampole devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Konya'da şarampole devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, tarım arazilerinde incelemelerde bulundu:
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, tarım arazilerinde incelemelerde bulundu:
İlginizi Çekebilir
Burdur'da üniversite sınavına giderken aracı arızalanan adayı sınava polis ekibi yetiştirdi
Burdur'da üniversite sınavına giderken aracı arızalanan adayı sınava...
Hava sıcaklıkları yurt genelinde artacak
Hava sıcaklıkları yurt genelinde artacak
Konya'da şarampole devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Konya'da şarampole devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, tarım arazilerinde incelemelerde bulundu:
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, tarım arazilerinde incelemelerde bulundu:
Akıntıya kapılan oğlunu kurtarmak için denize giren baba da boğulma tehlikesi geçirdi
Akıntıya kapılan oğlunu kurtarmak için denize giren baba da boğulma...
Çok Okunan Haberler
DEVRE ARASI | İskoçya - Fas — İlk Yarı 0-1
DEVRE ARASI | İskoçya - Fas — İlk Yarı 0-1
2026 Dünya Kupası Grup C maçı | Türkiye - Paraguay Maç Sonucu: 0-1
2026 Dünya Kupası Grup C maçı | Türkiye - Paraguay Maç Sonucu: 0-1
Çeyrek Altın Kaç TL? Bugün Çeyrek Altın Fiyatı Akşam Kuru (20 Haziran 2026)
Çeyrek Altın Kaç TL? Bugün Çeyrek Altın Fiyatı Akşam Kuru (20...
Şehit diplomat Dursun Aksoy, Brüksel'de anıldı
Şehit diplomat Dursun Aksoy, Brüksel'de anıldı

Ana Sayfa
Canlı para
Gündem
Kayseri
Ekonomi
Politika
Spor
Yerel Haberler
Son Depremler
Sağlık
Dünya
Kültür-Sanat
Eğitim
Bilim ve Teknoloji
Nöbetçi Eczaneler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kayseri
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Kayseri Haberleri
  • Can Radyo Dinle
  • Künye
  • İletişim
  • Yayın İlkelerimiz
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Canlı Gaste Haber sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.