Ankara Haberleri : Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Mehdi Eker ile bir araya geldi.Duran, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörlüğüne Türkiye tarafından aday gösterilen Eker ile İletişim Başkanlığı'nda bir araya geldiklerini belirtti.Eker'in tarım ve gıda politikaları alanındaki uzun yıllara dayanan bilgi ve tecrübesiyle, FAO'nun küresel ölçekte yürüttüğü çalışmalara ve Türkiye'nin uluslararası alandaki temsiline önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurgulayan Duran, Kendisine adaylık sürecinde başarılar diliyor, bu önemli sürecin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. ifadesini kullandı.
Merkezi İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan FAO'nun 2027'de yapılacak genel direktörlük seçimine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye'nin adayı, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker gösterilmişti.Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi olan Mehdi Eker, aynı zamanda Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.
Adaylık sürecine ilişkin yürütülen çalışmalar ele alındı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, FAO Genel Direktörlüğü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'nin adayı olarak gösterilen Eker'in ziyaretinde adaylık sürecine ilişkin yürütülen çalışmaların ele alındığı kaydedildi.Görüşmede, FAO Genel Direktörlüğü seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu aktarılan açıklamada, Eker'in adaylığı kapsamında gerçekleştirilen uluslararası temaslar ve süreçte yürütülecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.Ayrıca Türkiye'nin tarım ve gıda güvenliği alanındaki tecrübesi ile uluslararası alandaki birikiminin FAO çatısı altında daha etkin şekilde değerlendirilmesine yönelik konuların da ele alındığı belirtilen açıklamada, Görüşmede eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, adaylığının, Türkiye'nin küresel boyutta etkisi olan tarım ve gıda güvenliği politikalarından izler taşıyacağını vurgulayarak, yeni bir dönemin başlangıcına dikkati çekti. FAO'nun gıda ve tarım konusunda önemli bir kuruluş olduğunu dile getiren Eker, kuruluşa 193 ülkenin üye olduğunu söyledi. ifadelerine yer verildi.Merkezi İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan FAO'nun 2027'de yapılacak genel direktörlük seçimine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye'nin adayı, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker gösterilmişti.Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi olan Mehdi Eker, aynı zamanda Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.



