İran’dan ABD’ye Hürmüz’de uyarı: Çatışma üslere yayılabilir

Dünya Haber — İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, ABD’nin Hürmüz Boğazı’nda gemileri Tahran’ın yasa dışı saydığı güzergahlara yönlendirme ısrarını sürdürmesi halinde çatışmanın bölgedeki üslere genişleyebileceğini belirtti.

İran’dan ABD’ye Hürmüz’de uyarı: Çatışma üslere yayılabilir
İran’dan ABD’ye Hürmüz’de uyarı: Çatışma üslere yayılabilir
Dünya Haberleri — İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nda gemileri Tahran'ın "yasa dışı" olarak nitelendirdiği güzergahlardan geçmeye teşvik etme konusundaki ısrarını sürdürmesi durumunda çatışmanın bölgedeki üslere kadar genişleyebileceği uyarısında bulundu.

Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetlerinin ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, İran'ın Hürmüz Boğazı'nda belirlediği geçiş güzergahı dışındaki yollar "yasa dışı" olarak nitelendirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD rejiminin, gemileri mayınlanmış yasa dışı yoldan geçmeye teşvik etme konusundaki ısrarı, deniz olaylarını her geçen gün artırmış durumda ve saldırgan ABD ordusu, bu hareketin devam etmesi halinde çatışmanın kapsamının bölgedeki saldırgan üslere kadar genişleyeceğini bilmelidir. Bu, ciddi bir uyarıdır."

Devrim Muhafızları Ordusu, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Basra Körfezi'nin kuzey kesiminde petrol yüklerini gemiden gemiye aktaran 4 geminin eş zamanlı şekilde vurulduğunu, Hürmüz Boğazı'nın batısında ise gece 3 geminin deniz mayınına çarptığını ve gemilerde yangın çıktığını duyurmuştu.

  • Muhabir: HAYDAR ŞAHİN
  • Yayınlayan: MERYEM KASIM
  • Editör: T. HASAN YAYLA