Rusya: Odessa’da askeri depo ve gemi vuruldu

Dünya Haber — Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Odessa bölgesinde bir askeri depo ile bir gemiyi vurduklarını açıkladı.

Rusya: Odessa’da askeri depo ve gemi vuruldu
Rusya: Odessa’da askeri depo ve gemi vuruldu

Dünya Haberleri — Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Odessa bölgesinde askeri depo ile bir gemiyi vurduklarını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'daki hedeflere yönelik saldırıları sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Gece Odessa bölgesindeki Tuzlı yerleşim yeri yakınlarında, 'Neptun' isimli gemisavar füze sistemlerine ait fırlatma rampalarının depolandığı alan vuruldu." ifadesi kullanıldı.

Ukrayna ordusu için yükler taşıyan bir geminin de Odessa şehri yakınlarında hedef alındığı kaydedilen açıklamada, saldırılarda insansız hava araçlarının (İHA) kullanıldığı aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, gece Ukrayna'ya ait 212 İHA'nın Moskova ile Karadeniz ve Azak Denizi dahil çeşitli bölgeler üzerinde hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiği bildirildi.

  • Muhabir: DMİTRİ CHİRCİU
  • Yayınlayan: EMİNE KONUK
  • Düzenleyen: ZEHRA ULUCAK KIDIK
  • Editör: T. HASAN YAYLA