Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dünya Curling Federasyonu (WCF) tarafından Lohja kentinde organize edilen şampiyonada müsabakalar, 10-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra ev sahibi Finlandiya, Estonya, ABD, Çekya, Almanya, Macaristan, İtalya, Japonya ve İsviçre katılacak.
Milli takım kadrosu; Züleyha Bingöl, Kenan Coşkun, Savaş Şimşek, Turan Akalın ve Serdal Pamaz’dan oluşuyor.
Lig usulü oynanacak şampiyonada tüm takımlar birbiriyle karşılaşacak ve ilk 4 sırada yer alan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı final ve final karşılaşmaları sonrası organizasyonu ilk üç sırada bitiren ülkeler ise A klasmanına yükselecek.
Türkiye’nin şampiyonadaki maç programı (TSİ) şöyle:
Yarın:
18.30 Türkiye-İtalya
11 Nisan Pazar:
09.30 Türkiye-Macaristan
14.00 Finlandiya-Türkiye
12 Nisan Pazartesi:
14.00 Türkiye-ABD
18.30 Almanya-Türkiye
13 Nisan Salı:
09.30 İsviçre-Türkiye
18.30 Estonya-Türkiye
14 Nisan Çarşamba:
14.00 Çekya-Türkiye
18.30 Türkiye-Japonya
15 Nisan Perşembe:
Yarı final ve final karşılaşmaları oynanacak.




