
Trabzon Haberleri — Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bazı tarihi, kültürel ve doğal mekanları bu yılın 9 ayında 552 bin 823 kişiyi ağırladı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye idaresindeki Atatürk Köşkü, Çal Mağarası, Kızlar Manastırı ve Trabzon Şehir Müzesi tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle her yıl ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Ocak-eylül döneminde en çok ziyaret edilen mekanların başında 348 bin 41 kişiyle Atatürk Köşkü geldi. Çal Mağarası'nı 155 bin 257, Kızlar Manastırı'nı 28 bin 991, Şehir Müzesi'ni ise 20 bin 534 kişi ziyaret etti.
Açıklamada, şehrin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin turizme kazandırılması ve ziyaretçi deneyiminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtilerek, "Şehrimizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri daha geniş kitlelerle buluşturmak, turizm çeşitliliğini artırmak ve Trabzon'u dört mevsim tercih edilen bir turizm destinasyonu haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerine yer verildi.




