Çanakkale şehitleri için İstanbul'dan Çanakkale'ye yürüyor

TAKİP ET

Çanakkale Savaşı gazisi torunu olan Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş'ün 400 kilometrelik yolculuğu iki hafta sürecek

Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yılı dolayısıyla şehitler anısına Bağcılar'dan Çanakkale'ye yürüyerek gitmek üzere yola çıktı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yılında belediyenin desteğiyle "Torundan Dedeye Vefa Yürüyüşü" düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, şehitler anısına Bağcılar'dan Çanakkale'ye yürüyecek.

Hazırlıklarını tamamlayan Gümüş, üzerinde dönemin asker üniforması ve Türk bayrağıyla Bağcılar Belediyesi Çanakkale Zafer Müzesi önünden yola çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gümüş, bundan 108 yıl önce Türkiye'nin dört bir yanından Çanakkale'ye gidenlerin tek sevdalarının vatan ve bayrak olduğunu belirterek "Onlar bize bu vatanı ve bayrağı emanet ettiler. Biz de onların torunları olarak gelecek nesillere atalarımızın vermiş olduğu bayrağı ve toprağı sunma çabası içindeyiz." ifadesini kullandı.

Kendisi de Çanakkale Savaşı gazisi torunu olan Gümüş'ün 400 kilometrelik yolculuğu iki hafta sürecek.

Bağcılar Belediyesi çanakkale Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yılı Tokat Tokat Onbeşli Torunları Derneği başkanı Saffet Gümüş Torundan dedeye vefa yürüyüşü