Kudüs Anglikan Piskoposluğu, İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırısını "şiddetle" kınadı:

TAKİP ET

"Uluslararası insancıl hukuk ilkelerine göre hastaneler kutsal alanlardır, ancak bu saldırı bu kutsal sınırları aşmıştır"

Kudüs Anglikan Piskoposluğu, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıyı "şiddetle" kınadı.

Kudüs Anglikan Piskoposluğu, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Kudüs'teki Hıristiyan din adamlarının, dün İsrail ve Filistin'de barış için küresel çapta dua çağrısı yaptığı hatırlatılarak, ancak bu tefekkür gününün, İsrail'in hava saldırıları sırasında Gazze'deki hastanelerine yapılan acımasız saldırıyla gölgelendiği belirtildi.

-"Ne yazık ki Gazze güvenli sığınaklardan yoksun kalmaya devam ediyor"

Kudüs Anglikan Piskoposluğu'nun, "Gazze'nin kalbinde" meydana gelen bu menfur saldırıyı şiddetle kınadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk raporlar sayısız can kaybına işaret etmekte olup, bu durum ancak insanlığa karşı işlenmiş suç olarak tanımlanabilir. Uluslararası insancıl hukuk ilkelerine göre hastaneler kutsal alanlardır, ancak bu saldırı bu kutsal sınırları aşmıştır. Tıbbi tesislerin korunması ve (İsrail'in) hastanelerin tahliye edilmesi talimatını geri çekmesi için istirhamda bulunan Canterbury Başpiskoposu Justin Welby'nin çağrısına kulak veriyoruz. Ne yazık ki Gazze güvenli sığınaklardan yoksun kalmaya devam ediyor."

- İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 304'ü asker 1405 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin 478 kişinin öldüğünü, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 62 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1300 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 10 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Son olarak, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıda 500'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

açıklama gazze Hastane İngiltere israil KINAMA Kilise Kudüs saldırı