Mısır ile BAE, Doğu Kudüs'te 7 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınadı

TAKİP ET

Mısır ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te 7 kişinin öldürüldüğü saldırıyı...

Mısır ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te 7 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, cuma günü Doğu Kudüs'te düzenlenen saldırının tamamen reddedildiği ve şiddetle kınandığı belirtildi.

Sivilleri hedef alan tüm operasyonların kınandığı ifade edilen açıklamada, İsrail ile Filistinler arasında vuku bulan tırmanışın büyük tehlikeleri konusunda uyarı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, barışı ve sükunet çabalarını baltalayan saldırılar ve kışkırtıcı icraatların durdurulması, insani ve siyasi durumu daha fazla krize sokacak şiddet sarmalına sürüklemekten kaçınılması gerektiği vurgulandı.

BAE Dışişleri Bakanlığı da benzeri bir yazılı açıklama yaptı.

Suç eylemlerinin şiddetle kınandığı açıklamada, "BAE, güvenlik ve istikrarı bozmayı amaçlayan, insani değer ve ilkelere aykırı her türlü şiddet ve terörizmi daimi olarak reddettiğini yinelemektedir." ifadeleri yer aldı.

- Ne olmuştu?

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan yasadışı bir Yahudi yerleşim biriminde dün düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi yaralanmıştı.

İsrail polisi, olay yerinden araçla kaçan saldırganı kovalayarak, silahlı çatışma sonrasında etkisiz hale getirdiğini açıklamıştı.

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na 26 Ocak'ta düzenlediği baskında aralarında 60 yaşında bir kadının da yer aldığı 9 Filistinli öldürülmüştü.

Baskının ardından bölgede çıkan olaylarda işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Er-Ram beldesinde de 22 yaşında bir Filistinli yaşamını yitirmişti.

BAE israil KINAMA Kudüs'teki sinagog saldırısı Mısır