Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırıya kınamalar

TAKİP ET

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili İtalya ve Vatikan...

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili İtalya ve Vatikan yönetimleri ile bazı diplomatik misyonlar kınama mesajı yayımladı.

Sarıyer'deki Santa Maria (Aziz Meryem) Kilisesi'nde bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından Avrupa devletlerinden kınama ve dayanışma mesajları geldi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, X platformundan, "İtalya hükümeti, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'nde bu sabah yaşananlara dair gelişmeleri takip ediyor. Bu alçak eylemden ötürü en derin taziyelerimizi ve en güçlü kınamamızı ifade ediyoruz." paylaşımında bulundu.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de X platformundan saldırıyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, başsağlığı dileklerimi belirtiyorum. Dışişleri Bakanlığımız, Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile durumu takip ediyor. Türk makamlarının sorumluları tutuklayacağından eminim." ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da geleneksel pazar duası sırasında saldırıya değinerek, "Santa Maria Kilisesi cemaatine yakınlığımı belirtiyorum." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris gibi Türkiye'deki bazı yabancı misyon temsilcileri de taziye mesajları paylaştı.

İstanbul İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus KINAMA mesaj Santa Maria Kilisesi Sarıyer