Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920
1- emekli bayram ikramiyesi kapsamında 15,5 milyon kişiye ödeme yapılacak- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifinin etki analizine göre, 4 bin liraya yükseltilecek emekli bayram ikramiyesi kapsamında 15,5 milyon kişiye ödeme yapılacağı öngörülüyor- Doğum Yardımı Programı'nın bütçesi, birinci yıl 22,8 milyar, ikinci yıl 45,7 milyar, üçüncü yıl 67,6 milyar, dördüncü yıl 89,5 milyar, beşinci yıl 111,4 milyar lira olarak hesaplanıyor- Yabancı plakalı araçların geçiş ücreti ve varsa cezasının gümrük kapılarında tahsil edilmesiyle yıllık yaklaşık 5 milyon dolar gelir sağlanacağı tahmin ediliyor- DHMİ performans primi kapsamında 12 bin 7 personel için Eurocontrol'den yıllık yaklaşık 4 milyar 508 milyon lira ek ödeme alınacak(Ahmet Buğra Olaç/TBMM)
2- 10 soruda siber vatanın korunmasında yeni dönemi başlatacak Siber Güvenlik Kanunu'nun merak edilenleri- Siber güvenlik stratejisi, "Milli Güvenlik Kurulu"na benzer yapıda kurulacak Siber Güvenlik Kurulu tarafından belirlenecek- Bu Kurul, Cumhurbaşkanı başkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Savunma Sanayii Başkanı ve Siber Güvenlik Başkanı'ndan oluşacak- Siber Güvenlik Başkanlığı, siber olaya maruz kalanlara yerinde veya uzaktan siber olay müdahale desteği sağlayacak(Kemal Karadağ/TBMM)
3- Teknoloji devlerinin yapay zekaları insansı robotlara dönüşüyor- Google'a bağlı şirketlerden biri olan DeepMind, şirketin yapay zekası olan Gemini ile çalışan robotlar Gemini Robotics ve Gemini Robotics-ER’yi tanıttı- Robot geliştirme yarışında daha önce de OpenAI "Figure 01" robotu ve Tesla Optimus Gen 2 robotu ile tüm dünyada ilgiyi üzerine çekmişti
4- İstanbul'un nüfusu merkez ilçelerde düşerken Beylikdüzü ile Esenyurt'ta artıyor- İlke Vakfının İstanbul'un 39 ilçesinin sosyoekonomik görünümüne ilişkin raporunu değerlendiren Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sait Öner:- "Fatih, Kadıköy, Şişli gibi ilçelerde bir nüfus azalması söz konusu. Nüfus buralarda azalmışken çeper ilçelere doğru hızlı bir şekilde artış seyri gösteriyor. Örneğin Beylikdüzü'nde nüfusun son 10 yılda yüzde 67 oranında arttığını görüyoruz"- "Nüfusun yoğun olduğu, gelir ile Eğitim seviyesi nispeten daha düşük olduğu 'çeper' dediğimiz ilçelerde nüfus artışının, doğurganlık oranlarının nispeten daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu da bize aslında nüfus artışında ekonomik dinamiklerden ziyade kültürel kodların hala baskın bir şekilde devam ettiğini gösteriyor"(Mücahit Türetken/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)
5- Meteoroloji ekipleri, veri istasyonlarına ulaşmak için kar ve soğukta dağları, tepeleri aşıyor- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanlarındaki Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Bayburt'taki istasyonlarda yaz kış demeden her şartta görevlerini yapmaya çalışıyor- Erzurum'da görevli 36 yıllık tekniker Selçuk Aksak:- "Kışın geldiğimiz zaman 1,5 metre karda bata çıka, ayağımızın birini soktuğumuz zaman diğerini zor kaldırıyoruz, o şartlarda da bu istasyona ulaşıyoruz. Hava eksi derece olur, elimiz metallere yapışır ama o şartlarda da gelip istasyonun bakımını yapmak zorundayız"(Muhammet Mutaf/Erzurum) (Fotoğraflı-Görüntülü)
6- Lazkiye Valisi Muhammed Osman: "(6-7 Mart'taki olaylar) Komite şeffaf bir soruşturmayla ihlalleri yapanları belirleyecek"- "Komite, krizden etkilenen herkesle, halkla tam anlamıyla görüşmeler yaparak yaşananları doğru şekilde belirleyecek, ihlalleri yapanların uygun şekilde cezalandırması için gerekli adımlar atılacak"(Eşref Musa/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)
7- AB, düzensiz göçle mücadelede eleştirilerin hedefindeki "geri gönderme merkezlerini" yasallaştırıyorBrüksel merkezli Göç Politikaları Enstitüsü Direktörü Hanne Bierens:- "(AB Komisyonunun yasa teklifinde) Güvenlik önlemlerinin veya böyle bir anlaşmanın uyması gereken temel ilkelerin neler olduğu çok belirsiz. Kişinin o ülkeye nasıl transfer edileceğinin, giriş koşullarının, orada neler olup bittiğini izlemek için bağımsız bir mekanizma olup olmayacağının ana hatlarıyla belirtilmesi gerekiyor"- İnsan hakları alanında çalışmalar yapan "11.11.11" isimli STK'nin yetkilisi Flor Didden:- "(Üçüncü ülkelerdeki geri gönderme merkezine gönderilecek kişiler) AB'nin kontrolü dışında olacaklar. Haklarına saygı gösterileceğine dair hiçbir garantimiz olmayacak. Ülkeleri onları kabul etmezse ne olacak, gözaltında mı kalacaklar? Sorulması gereken çok fazla soru var"(Selen Valente/Brüksel) (Görüntülü)
8- Nükleer tekniklerden "gıda ışınlama" uygulamalarıyla gıdaların güvenliği artırılıyor- Belirlenen ışınlanma dozunun insan sağlığına zararı bulunmuyor, bu yöntemle gıda maddelerinin muhafazası sağlanarak gıdan güvenliği artırılıyor, halk sağlığına katkı sunuluyor(Gülşen Çağatay/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)
9- İstanbul'da günde yaklaşık 10 bin hasta diyalize giriyor- Kentteki 333 hekim ve 917 hemşirenin görev yaptığı 92 diyaliz merkezinde haftanın 6 günü 3 seans halinde tedavi uygulanıyor- İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner:- "Her bir hastamızın tedavi süreci, bireysel ihtiyaçlarına göre en uygun şekilde planlanıyor. Merkezlerimizde, hastalarımızın kendilerini rahat hissetmeleri, tedavi süreçlerini en konforlu şekilde geçirebilmeleri için tüm olanakları seferber ediyoruz"(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı)
10- Tek böbrekle doğan 13 yaşındaki Faik, annesinden yapılan nakille sağlığına kavuştu- Anne Pervin Abdo:- "Çocuğumun gözündeki mutluluğu görünce ben de mutlu oluyorum. Çok şükür ben de iyiyim, çocuğum da iyi. Doktorlardan Allah razı olsun"- Faik Şeyho:- "Yeni hayata başlamış gibiyim. Annemi çok seviyorum, benim için kendisini tehlikeye attı"(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)
11- Tesadüfen fark ettiği hastalığını oğlundan yapılan böbrek nakliyle yendi- Anne Yasemin Özgül:- "Kendi evladımı sağlığım için yetiştirmişim ve bu çok garip, değişik bir duygu. Oğlumdan böbrek alıp onu yarım bırakayım istemezdim ama yapacağım bir şey yok. Şimdi her konuda bütünüz. O olmasa sağlığıma kavuşamayacaktım ve sürekli diyaliz evresi geçirecektim"- Yüksel Özgül:- "Annemin canı sağ olsun. Bu süreçte bir an olsun tereddüt etmedim. Şimdi iyice bütün olduk, artık benden bir parçayı da aldı"(Gökçe Karaköse/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)
12- Uyuşturucu bağımlılığından 20 yıl sonra kurtuldu, hayatında yeni bir sayfa açtı- Mardin'de yaşayan 4 çocuk babası M.A, 20 yıl kullandığı uyuşturucudan Yeşilay Danışmanlık Merkezi desteğiyle kurtulmayı başardı- Ailesiyle sağlıklı yaşam süren M.A:- "Ölmek üzereydim, nefes alamıyordum. Ailem dağılıyordu. Ailemi yeniden toparladım. Artık çocuklarımla ilgileniyorum. Bağımlılığı bıraktım, yaşamayı seçtim. Siz de buraya gelin, yaşamayı seçin"(Halil İbrahim Sincar/Mardin) (Fotoğraflı-Görüntülü)
13- Trump'ın söylemleri milyarderlerin servetini eritti- Dünyanın en zengin iş insanı ve ABD Başkanı Trump'ın en yakın destekçilerinden Elon Musk'ın servetindeki kayıplar, ocak ortasından beri 130 milyar doları aştı- Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un, Amerikan teknoloji şirketi Oracle'ın kurucusu Larry Ellison, Dell'in kurucusu Michale Dell ve Nvidia İcra Kurulu Başkanı Jensen Huang'ın servetleri 20'şer milyar dolar eridi(Ata Ufuk Şeker-Nuran Erkul/Brüksel/Londra)
14- Dünyada birçok insan, hayatın farklı alanlarında verimliliği artıran kaliteli uykudan mahrum- ABD'de toplumun üçte ikisinden fazlası uykuya dalmakta zorlanırken İngiltere'de halkın yüzde 44'ü ise kesintisiz uyuyamıyor
- Kaygı bozukluğu, Brezilyalıların uyku düzenini sekteye uğratıyor(Emirhan Demir/Ankara)
15- Formula 1'de yeni sezon heyecanı başlıyor- 2025 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 5 kıtada 21 ülkede 24 yarış düzenlenecek- Sezon, 16 Mart’ta Avustralya'da başlayacak ve 7 Aralık’ta Abu Dabi'de sona erecek- 6 sprint yarışı, Çin, Miami, Brezilya, ABD, Belçika ve Katar’da yapılacak- Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen, üst üste 5. şampiyonluğu hedefliyor.- 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, transfer olduğu İtalyan ekibi Ferrari için mücadele edecek(Fatih Erel/İstanbul)
16- Süper Lig'in numune Türk golcüleri- Ligin en golcü 20 futbolcusu arasında sadece Galatasaray'dan Barış Alper Yılmaz ile Ahmed Kutucu bulunuyor- Barış Alper Yılmaz, ligdeki 25 maçında 10 kez fileleri havalandırarak en golcü yerli oyuncu olurken gol krallığında da 9. sırada yer aldı- Gol krallığında ilk 20 sırada en fazla oyuncu bulunduran takımlar Galatasaray ile Fenerbahçe oldu(Can Öcal/İstanbul)
17- Fatih Tekke, ilk sınavını Trabzonspor'un deplasman fobisini yenmek için verecek- Trabzonspor, yeni teknik direktörü Fatih Tekke ile 300 günlük deplasman galibiyeti hasretine son vermeyi hedefliyor- Süper Lig'de en son dış saha galibiyetini geçen sezon 18 Mayıs 2024'te RAMS Başakşehir karşısında alan bordo-mavililer, bu sezon ilk deplasman galibiyetini almak için sahaya çıkacak(Selçuk Kılıç/Trabzon)
***Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
1- emekli bayram ikramiyesi kapsamında 15,5 milyon kişiye ödeme yapılacak- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifinin etki analizine göre, 4 bin liraya yükseltilecek emekli bayram ikramiyesi kapsamında 15,5 milyon kişiye ödeme yapılacağı öngörülüyor- Doğum Yardımı Programı'nın bütçesi, birinci yıl 22,8 milyar, ikinci yıl 45,7 milyar, üçüncü yıl 67,6 milyar, dördüncü yıl 89,5 milyar, beşinci yıl 111,4 milyar lira olarak hesaplanıyor- Yabancı plakalı araçların geçiş ücreti ve varsa cezasının gümrük kapılarında tahsil edilmesiyle yıllık yaklaşık 5 milyon dolar gelir sağlanacağı tahmin ediliyor- DHMİ performans primi kapsamında 12 bin 7 personel için Eurocontrol'den yıllık yaklaşık 4 milyar 508 milyon lira ek ödeme alınacak(Ahmet Buğra Olaç/TBMM)
2- 10 soruda siber vatanın korunmasında yeni dönemi başlatacak Siber Güvenlik Kanunu'nun merak edilenleri- Siber güvenlik stratejisi, "Milli Güvenlik Kurulu"na benzer yapıda kurulacak Siber Güvenlik Kurulu tarafından belirlenecek- Bu Kurul, Cumhurbaşkanı başkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Savunma Sanayii Başkanı ve Siber Güvenlik Başkanı'ndan oluşacak- Siber Güvenlik Başkanlığı, siber olaya maruz kalanlara yerinde veya uzaktan siber olay müdahale desteği sağlayacak(Kemal Karadağ/TBMM)
3- Teknoloji devlerinin yapay zekaları insansı robotlara dönüşüyor- Google'a bağlı şirketlerden biri olan DeepMind, şirketin yapay zekası olan Gemini ile çalışan robotlar Gemini Robotics ve Gemini Robotics-ER’yi tanıttı- Robot geliştirme yarışında daha önce de OpenAI "Figure 01" robotu ve Tesla Optimus Gen 2 robotu ile tüm dünyada ilgiyi üzerine çekmişti
4- İstanbul'un nüfusu merkez ilçelerde düşerken Beylikdüzü ile Esenyurt'ta artıyor- İlke Vakfının İstanbul'un 39 ilçesinin sosyoekonomik görünümüne ilişkin raporunu değerlendiren Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sait Öner:- "Fatih, Kadıköy, Şişli gibi ilçelerde bir nüfus azalması söz konusu. Nüfus buralarda azalmışken çeper ilçelere doğru hızlı bir şekilde artış seyri gösteriyor. Örneğin Beylikdüzü'nde nüfusun son 10 yılda yüzde 67 oranında arttığını görüyoruz"- "Nüfusun yoğun olduğu, gelir ile Eğitim seviyesi nispeten daha düşük olduğu 'çeper' dediğimiz ilçelerde nüfus artışının, doğurganlık oranlarının nispeten daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu da bize aslında nüfus artışında ekonomik dinamiklerden ziyade kültürel kodların hala baskın bir şekilde devam ettiğini gösteriyor"(Mücahit Türetken/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)
5- Meteoroloji ekipleri, veri istasyonlarına ulaşmak için kar ve soğukta dağları, tepeleri aşıyor- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanlarındaki Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Bayburt'taki istasyonlarda yaz kış demeden her şartta görevlerini yapmaya çalışıyor- Erzurum'da görevli 36 yıllık tekniker Selçuk Aksak:- "Kışın geldiğimiz zaman 1,5 metre karda bata çıka, ayağımızın birini soktuğumuz zaman diğerini zor kaldırıyoruz, o şartlarda da bu istasyona ulaşıyoruz. Hava eksi derece olur, elimiz metallere yapışır ama o şartlarda da gelip istasyonun bakımını yapmak zorundayız"(Muhammet Mutaf/Erzurum) (Fotoğraflı-Görüntülü)
6- Lazkiye Valisi Muhammed Osman: "(6-7 Mart'taki olaylar) Komite şeffaf bir soruşturmayla ihlalleri yapanları belirleyecek"- "Komite, krizden etkilenen herkesle, halkla tam anlamıyla görüşmeler yaparak yaşananları doğru şekilde belirleyecek, ihlalleri yapanların uygun şekilde cezalandırması için gerekli adımlar atılacak"(Eşref Musa/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)
7- AB, düzensiz göçle mücadelede eleştirilerin hedefindeki "geri gönderme merkezlerini" yasallaştırıyorBrüksel merkezli Göç Politikaları Enstitüsü Direktörü Hanne Bierens:- "(AB Komisyonunun yasa teklifinde) Güvenlik önlemlerinin veya böyle bir anlaşmanın uyması gereken temel ilkelerin neler olduğu çok belirsiz. Kişinin o ülkeye nasıl transfer edileceğinin, giriş koşullarının, orada neler olup bittiğini izlemek için bağımsız bir mekanizma olup olmayacağının ana hatlarıyla belirtilmesi gerekiyor"- İnsan hakları alanında çalışmalar yapan "11.11.11" isimli STK'nin yetkilisi Flor Didden:- "(Üçüncü ülkelerdeki geri gönderme merkezine gönderilecek kişiler) AB'nin kontrolü dışında olacaklar. Haklarına saygı gösterileceğine dair hiçbir garantimiz olmayacak. Ülkeleri onları kabul etmezse ne olacak, gözaltında mı kalacaklar? Sorulması gereken çok fazla soru var"(Selen Valente/Brüksel) (Görüntülü)
8- Nükleer tekniklerden "gıda ışınlama" uygulamalarıyla gıdaların güvenliği artırılıyor- Belirlenen ışınlanma dozunun insan sağlığına zararı bulunmuyor, bu yöntemle gıda maddelerinin muhafazası sağlanarak gıdan güvenliği artırılıyor, halk sağlığına katkı sunuluyor(Gülşen Çağatay/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)
9- İstanbul'da günde yaklaşık 10 bin hasta diyalize giriyor- Kentteki 333 hekim ve 917 hemşirenin görev yaptığı 92 diyaliz merkezinde haftanın 6 günü 3 seans halinde tedavi uygulanıyor- İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner:- "Her bir hastamızın tedavi süreci, bireysel ihtiyaçlarına göre en uygun şekilde planlanıyor. Merkezlerimizde, hastalarımızın kendilerini rahat hissetmeleri, tedavi süreçlerini en konforlu şekilde geçirebilmeleri için tüm olanakları seferber ediyoruz"(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı)
10- Tek böbrekle doğan 13 yaşındaki Faik, annesinden yapılan nakille sağlığına kavuştu- Anne Pervin Abdo:- "Çocuğumun gözündeki mutluluğu görünce ben de mutlu oluyorum. Çok şükür ben de iyiyim, çocuğum da iyi. Doktorlardan Allah razı olsun"- Faik Şeyho:- "Yeni hayata başlamış gibiyim. Annemi çok seviyorum, benim için kendisini tehlikeye attı"(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)
11- Tesadüfen fark ettiği hastalığını oğlundan yapılan böbrek nakliyle yendi- Anne Yasemin Özgül:- "Kendi evladımı sağlığım için yetiştirmişim ve bu çok garip, değişik bir duygu. Oğlumdan böbrek alıp onu yarım bırakayım istemezdim ama yapacağım bir şey yok. Şimdi her konuda bütünüz. O olmasa sağlığıma kavuşamayacaktım ve sürekli diyaliz evresi geçirecektim"- Yüksel Özgül:- "Annemin canı sağ olsun. Bu süreçte bir an olsun tereddüt etmedim. Şimdi iyice bütün olduk, artık benden bir parçayı da aldı"(Gökçe Karaköse/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)
12- Uyuşturucu bağımlılığından 20 yıl sonra kurtuldu, hayatında yeni bir sayfa açtı- Mardin'de yaşayan 4 çocuk babası M.A, 20 yıl kullandığı uyuşturucudan Yeşilay Danışmanlık Merkezi desteğiyle kurtulmayı başardı- Ailesiyle sağlıklı yaşam süren M.A:- "Ölmek üzereydim, nefes alamıyordum. Ailem dağılıyordu. Ailemi yeniden toparladım. Artık çocuklarımla ilgileniyorum. Bağımlılığı bıraktım, yaşamayı seçtim. Siz de buraya gelin, yaşamayı seçin"(Halil İbrahim Sincar/Mardin) (Fotoğraflı-Görüntülü)
13- Trump'ın söylemleri milyarderlerin servetini eritti- Dünyanın en zengin iş insanı ve ABD Başkanı Trump'ın en yakın destekçilerinden Elon Musk'ın servetindeki kayıplar, ocak ortasından beri 130 milyar doları aştı- Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un, Amerikan teknoloji şirketi Oracle'ın kurucusu Larry Ellison, Dell'in kurucusu Michale Dell ve Nvidia İcra Kurulu Başkanı Jensen Huang'ın servetleri 20'şer milyar dolar eridi(Ata Ufuk Şeker-Nuran Erkul/Brüksel/Londra)
14- Dünyada birçok insan, hayatın farklı alanlarında verimliliği artıran kaliteli uykudan mahrum- ABD'de toplumun üçte ikisinden fazlası uykuya dalmakta zorlanırken İngiltere'de halkın yüzde 44'ü ise kesintisiz uyuyamıyor
- Kaygı bozukluğu, Brezilyalıların uyku düzenini sekteye uğratıyor(Emirhan Demir/Ankara)
15- Formula 1'de yeni sezon heyecanı başlıyor- 2025 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 5 kıtada 21 ülkede 24 yarış düzenlenecek- Sezon, 16 Mart’ta Avustralya'da başlayacak ve 7 Aralık’ta Abu Dabi'de sona erecek- 6 sprint yarışı, Çin, Miami, Brezilya, ABD, Belçika ve Katar’da yapılacak- Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen, üst üste 5. şampiyonluğu hedefliyor.- 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, transfer olduğu İtalyan ekibi Ferrari için mücadele edecek(Fatih Erel/İstanbul)
16- Süper Lig'in numune Türk golcüleri- Ligin en golcü 20 futbolcusu arasında sadece Galatasaray'dan Barış Alper Yılmaz ile Ahmed Kutucu bulunuyor- Barış Alper Yılmaz, ligdeki 25 maçında 10 kez fileleri havalandırarak en golcü yerli oyuncu olurken gol krallığında da 9. sırada yer aldı- Gol krallığında ilk 20 sırada en fazla oyuncu bulunduran takımlar Galatasaray ile Fenerbahçe oldu(Can Öcal/İstanbul)
17- Fatih Tekke, ilk sınavını Trabzonspor'un deplasman fobisini yenmek için verecek- Trabzonspor, yeni teknik direktörü Fatih Tekke ile 300 günlük deplasman galibiyeti hasretine son vermeyi hedefliyor- Süper Lig'de en son dış saha galibiyetini geçen sezon 18 Mayıs 2024'te RAMS Başakşehir karşısında alan bordo-mavililer, bu sezon ilk deplasman galibiyetini almak için sahaya çıkacak(Selçuk Kılıç/Trabzon)
***Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.